Μουσικές και Θεατρικές Συναντήσεις στην Αθήνα: Γεμάτες Βραδιές Τέχνης και Ψυχαγωγίας

Ο διάσημος τσελίστας Χάουζερ από την Κροατία, στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο «Rebel with a cello», θα παρουσιάσει διασκευές σύγχρονων, ροκ και χορευτικών κομματιών από τον νέο του δίσκο «The Player», καθώς και από προηγούμενα άλμπουμ του. Η συναυλία του θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 9 μ.μ.

Η κωμική παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αισχυλείων 2024. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, θα περιλαμβάνει εμφανίσεις διάσημων ηθοποιών όπως οι Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου και Μυρτώ Αλικάκη. Η παράσταση είναι προγραμματισμένη για τις 9 μ.μ. στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.

Στις 9 μ.μ., το Astana Ballet Theatre και η Συμφωνική Ορχήστρα θα παρουσιάσουν την παράσταση «Blind Forgiveness» στο θέατρο «Παλλάς», στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους, με καταξιωμένους χορευτές και μουσικούς να ερμηνεύουν συνθέσεις του Σμιρνόφ Αρσένι.

Πρώτη ημέρα του Hellenic International Jazz Festival, που φιλοδοξεί να καθιερωθεί θεσμικά. Το μουσικό σύνολο Claude Diallo Situation από την Ελβετία θα ανοίξει τη βραδιά, ενώ ακολουθεί το Byos Trio με γνωστούς ερμηνευτές της τζαζ σκηνής, όπως οι Χάρης Λαμπράκης και Άννα Λινάρδου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Θέατρο Πέτρας και αρχίζει στις 9 μ.μ.

Τέλος, ο κορυφαίος συνθέτης και μαέστρος Σταύρος Ξαρχάκος θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο με μία συναυλία εμπνευσμένη από ρεμπέτικες μελωδίες, που θα ταξιδέψουν το κοινό στα μουσικά μονοπάτια του σπουδαίου έργου του, το οποίο παραμένει σύγχρονο 41 χρόνια μετά. Στη σκηνή θα τον συνοδεύει η ορχήστρα του με 20 μουσικούς, τραγουδιστές και ψάλτες. Η συναυλία είναι προγραμματισμένη για τις 9 μ.μ.

Πηγή: kathimerini.gr