Ανάληψη της Προεδρίας της Syndea από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή
Η Syndea, μια σύγχρονη και αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1978, ανακοινώνει την ανάληψη της προεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Η εταιρεία καλωσορίζει την προσθήκη του κ. Καραμανλή, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ Α.Ε.) και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της Syndea.

Η Syndea διαθέτει ένα εκτενές δίκτυο πωλήσεων με 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών, αποταμιευτικών και επενδυτικών προϊόντων. Στις 25 Ιανουαρίου 2024, η εταιρεία θα μετονομαστεί σε Syndea, με το 50,5% του μετοχικού της κεφαλαίου να ανήκει σε ελληνικές συνεταιριστικές ενώσεις και τράπεζες, και το υπόλοιπο 49,5% σε σημαντικές ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες.

Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι η παρουσία του κ. Καραμανλή στην ηγεσία συνιστά τιμή για το διοικητικό συμβούλιο, την εταιρεία και την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Η εμπειρία και οι διεθνείς επαφές του αναμένονται να ενισχύσουν την ανάπτυξη της αγοράς και τη συνεταιριστική ιδέα που προωθεί η Syndea.

Η Syndea διατηρεί δείκτες φερεγγυότητας αρκετά υψηλούς, με τον δείκτη κάλυψης της κεφαλαιακής απαίτησης στις 31/12/2023 να διαμορφώνεται στο 201,3% και τον δείκτη ελάχιστης κεφαλαιακής απαίτησης στο 324,2%. Το 2023, η εταιρεία πέτυχε τους παραγωγικούς στόχους της και παρουσίασε κερδοφορία στα οικονομικά της αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί.

Πηγή: kathimerini.gr