Τιμωρία και Διαφάνεια στην Ιατρική Διαβάθμιση Οι Απάτες στις Συνταγογραφήσεις Φαρμάκων
«Δεν θα αφήσουμε ατιμώρητους επίορκους ιατρούς που προσβάλλουν το ιατρικό σώμα, το οποίο υπηρετεί με συνέπεια το σύστημα Υγείας και τον ασθενή», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες αποκαλύψεις για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων. Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ζητά να ενημερωθεί για τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ιατρών στην περιοχή ευθύνης του, προκειμένου να αναλάβει δράση σύμφωνα με τις εκ του νόμου αρμοδιότητές του και τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.

Ο υπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του ότι υπάρχουν «τουλάχιστον 100 ύποπτες περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ». Ο ΙΣΑ απαντά στην επιστολή του ότι «αυτό δεν είναι υπερσυνταγογράφηση. Είναι καθαρή απάτη και μας ντροπιάζει όλους». Ζητούν, λοιπόν, να τους παρασχεθούν τα στοιχεία των γιατρών αυτών, ώστε ο ΙΣΑ να μπορεί να παρέμβει και να επιληφθεί της κατάστασης.

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι οι γιατροί αυτοί είναι μια θλιβερή, αλλά ελάχιστη μειοψηφία, ένα πολύ μικρό ποσοστό συγκριτικά με τις χιλιάδες ιατρών που εργάζονται με συνέπεια και επαγγελματισμό, στηρίζοντας το Σύστημα Υγείας της χώρας. «Για την τιμή των πολλών, και όχι μόνο γιατρών, πρέπει τέτοιες συμπεριφορές να τιμωρούνται παραδειγματικά», δήλωσε. Πηγή: kathimerini.gr