Αντιδήμαρχος Ύποπτος για Εμπρησμό στην Καταστροφική Πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου
Ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης βρίσκεται υπό υποψία για την καταστροφική πυρκαγιά της 29ης Σεπτεμβρίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανδρών και την καύση 71.000 στρεμμάτων δάσους. Κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής ώρας της Τετάρτης, ο εισαγγελέας Κορίνθου διέταξε την εκκίνηση προκαταρκτικής εξέτασης για το κακούργημα του εμπρησμού μετά από αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Ο 70χρονος αντιδήμαρχος, συνοδευόμενος από δύο δικηγόρους, ζητούσε 48 ώρες προθεσμία για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής. Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψαν ενδείξεις ότι ο αντιδήμαρχος βρισκόταν κοντά στην εκδήλωση της πυρκαγιάς εκείνη την ημέρα, καπνίζοντας τα μελίσσια του, παρά τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (δείκτης 4).

Η παρουσία του υπόπτου στο σημείο της φωτιάς επιβεβαιώνεται από αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είδε και άκουσε το αυτοκίνητο του αντιδημάρχου να κινείται στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά. Παρόλο που ο αντιδήμαρχος είχε ενημερώσει την Πυροσβεστική για την έναρξη της φωτιάς, αργότερα φέρεται να απέκρυψε την παρουσία του στο σημείο και παραδέχτηκε αυτήν μόνο τρία εικοσιτετράωρα αργότερα.

Μέσω των συνηγόρων του, ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην καταστροφική πυρκαγιά, μια θέση που αναμένεται να επαναλάβει και κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στους ανακριτικούς υπαλλήλους.

Πηγή: kathimerini.gr