Τηγανητές Λιαστές Ντομάτες και Τυρολουκουμάδες: Δύο Ιδανικοί Μεζέδες για Κρασί και Ρεμπέτικα
Αν περισσέψει χυλός από τις τηγανητές λιαστές ντομάτες, η κυρία Μαρίκα Πρέκα από τη Σύρο, που μας έδωσε τη συνταγή, φτιάχνει και τυρολουκουμάδες, προσθέτοντας κομμάτια φέτας ή άλλου τυριού. Και τα δύο, τέλειοι μεζέδες για κρασί και ρεμπέτικα.

Για τις τηγανητές λιαστές ντομάτες, ξεκινάμε μουλιάζοντας τις ντομάτες σε ένα μπολ με νερό για περίπου 1 ώρα. Εάν χρησιμοποιούμε λιαστές ντομάτες σε λάδι, τις στραγγίζουμε και επίσης τις μουλιάζουμε σε νερό. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε καλά και τις πιάνουμε με απορροφητικό χαρτί για να τις στεγνώσουμε.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Προσθέτουμε σταδιακά νερό, μέχρι να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Βουτάμε τις ντομάτες μία-μία στον χυλό και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν από όλες τις πλευρές, όπως οι λουκουμάδες. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.

Υλικά για 4 μερίδες:
– 20 ντομάτες λιαστές
– 1 1⁄2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 1 αυγό
– 3 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
– Λάδι για το τηγάνισμα

Πηγή: kathimerini.gr