Λυθρίνια τηγανητά με κρασί και δεντρολίβανο: Μια γευστική συνταγή για κάθε εποχή

Τα λυθρίνια, από τα πιο νόστιμα ψάρια, βρίσκονται στην κατάλληλη εποχή και ετοιμάζονται τέλεια στο τηγάνι, με γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Ιδανική συνοδευτική επιλογή είναι μια σαλάτα με βραστά χόρτα και τηγανητές πατάτες.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 κιλό μεγάλα, καθαρισμένα λυθρίνια
  • 1 μέτρια φρέσκια πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 70 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Αρχικά, βάζουμε τα λυθρίνια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά, ώστε να πάρουν γεύση.
  2. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα λυθρίνια για 4-5 λεπτά.
  3. Μετά, γυρίζουμε προσεκτικά τα ψάρια με μια σπάτουλα, ρίχνουμε το τσίλι και τηγανίζουμε για άλλα 4 λεπτά.
  4. Τέλος, περιχύνουμε με το μείγμα κρασιού και δεντρολίβανου και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Πηγή: kathimerini.gr