Αυτή η συνταγή προσφέρει μια γευστική μακαρονάδα με φρέσκια κόκκινη σάλτσα και μύδια, ιδανική για καθημερινές περιστάσεις και έτοιμη σε 30 λεπτά!
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, χρησιμοποιώντας το μισό από το ελαιόλαδο, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί και τον χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Αν έχουμε χρησιμοποιήσει φρέσκα μύδια, απορρίπτουμε αυτά που δεν άνοιξαν.
- Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την ντομάτα, το ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Με μια λαβίδα, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα μύδια, μαζί με λίγες σταγόνες από το νερό τους.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και την ντομάτα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σκορπίζουμε το ξύσμα από το λεμόνι και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: kathimerini.gr