Λιχουδάτη μακαρονάδα με πέστο βασιλικού και φρέσκια μυζήθρα

Δημιουργήστε μια υπέροχη μακαρονάδα με αρωματικό πέστο βασιλικού, ντομάτα και φρέσκια μυζήθρα που θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σας. Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  •  500 γρ. στριφτάρια ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας, όπως βίδες ή φαρφάλες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  •  500 γρ. τριμμένη ντομάτα
  •  70 γρ. φύλλα βασιλικού
  •  150 γρ. φρέσκια μυζήθρα, ανάλατη
  •  60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  •  80 γρ. λευκά αμύγδαλα
  •  3 σκελίδες σκόρδο
  •  1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  •  70 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Κατ’ αρχάς, βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Αφού ολοκληρωθεί το βράσιμο, στραγγίστε τα ζυμαρικά και κρατήστε λίγο από το νερό που έβρασαν στην άκρη.
  3. Στο μπλέντερ, ρίξτε όλα τα υλικά της σάλτσας και χτυπήστε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  4. Αν η σάλτσα είναι πιο πηχτή από ότι θέλετε, ανακατέψτε την με λίγο από το νερό που κρατήσατε.
  5. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα ζυμαρικά και αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
  6. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: kathimerini.gr