Αρνάκι με Μελιτζάνες σε Ίδιες Γεύσεις και Αρώματα
Οι μελιτζάνες είναι σε πλήρη εποχή αυτόν τον μήνα και τις χρησιμοποιούμε σε πολλές νόστιμες συνταγές. Ιδιαίτερα ταιριάζουν με αρνάκι ή κατσικάκι σε ένα πεντανόστιμο κοκκινιστό πιάτο.

Η διαδικασία για την παρασκευή του αρνιού με τις μελιτζάνες είναι απλή. Αρχικά, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Στη συνέχεια, στρώνουμε τη λαμαρίνα με λαδόκολλα και απλώνουμε τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώντας τες και ραντίζοντάς τες με το μισό ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Συγχρόνως, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κρέας και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τις τριμμένες ντομάτες και 100 ml νερό. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να κοχλάζουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά, ή έως ότου μαλακώσει το κρέας.

Τέλος, ρίχνουμε τις ψητές μελιτζάνες στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε ξανά και συνεχίζουμε να σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι όλα τα υλικά να έχουν σωστά συνδυαστεί και μαλακώσει.

Πηγή: kathimerini.gr