Νέο Πρόγραμμα Κατάρτισης για Πράσινες Δεξιότητες Εργαζομένων

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης 50.000 εργαζομένων σε πράσινες δεξιότητες, που υλοποιεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Αυτό το πρόγραμμα έρχεται ως συνέχεια του προηγούμενου προγράμματος για 50.000 ανέργους. Κατά την επίσημη ανακοίνωση από τη ΔΥΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας gov.gr.

Το πρόγραμμα κατάρτισης περιλαμβάνει συνολικά 80 ώρες εκπαίδευσης, εκ των οποίων 12 ώρες θα είναι διά ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και μέχρι 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες θα εξεταστούν για την πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς. Οι επιτυχόντες θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, που ανέρχεται σε 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τρεις προϋποθέσεις: να είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU. Στόχος είναι η αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με βάση τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης και μόνο αν πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις του προγράμματος κατάρτισης.

Πηγή: kathimerini.gr