Ο Ντικέρ μοιράζεται τις σκέψεις του σχετικά με τη συγγραφή, λέγοντας ότι συχνά οι άνθρωποι υποτιμούν την εργασία που απαιτείται για να γράψει κανείς. Θεωρεί ότι πιο πολλά συμβαίνουν εκτός του γραφείου και η ζωή είναι μεγαλύτερη από τη μυθοπλασία. Ο αναγνώστης μπορεί να περιμένει το απροσδόκητο, ενώ η συγγραφή απαιτεί δέσμευση και προετοιμασία.
«Μια καλή πλοκή δεν αρκεί για να ξεκινήσει ένα βιβλίο», τονίζει. Χρειάζεται να αφιερωθείς στο γράψιμο, να υπερνικήσεις προκλήσεις και εμπόδια. Οι παιδικές αναμνήσεις του παίζουν ρόλο στην ταυτότητά του και κατά συνέπεια στην γραφή του, αν και δεν τις χρησιμοποιεί άμεσα.
Επιπλέον, αναφέρει ότι σήμερα μοιάζει περισσότερο στον Μάρκους Γκόλντμαν και ότι αν έπρεπε να επιλέξει φίλο ανάμεσα στους χαρακτήρες του, αυτός θα ήταν ο Μάρκους. Όσον αφορά τη διαδικασία συγγραφής, εκφράζει ότι δουλεύει νωρίς το πρωί και γράφει ασταμάτητα, χωρίς προκαταρκτικό σχέδιο. Παράλληλα, ανακαλεί τις στιγμές από την παιδική του ηλικία, όταν με φίλο του εξέδιδε ένα περιοδικό για τη φύση και τα ζώα.
Στη συζήτηση για τη γυναίκα του, ψυχολόγο, τονίζει ότι δεν επηρεάζει τη δημιουργία των χαρακτήρων του. Η ζωή, όπως λέει, είναι πάντα πιο ενδιαφέρουσα από τη μυθοπλασία. Εν τω μεταξύ, μοιράζεται την αγάπη του για την Ελλάδα, καθώς η γυναίκα του είναι Ελληνίδα και νιώθει πάντα σαν στο σπίτι του όταν την επισκέπτεται.
Τέλος, θεωρεί το μεγαλύτερο επίτευγμά του ότι συνεχίζει να πιστεύει στα όνειρά του, ελπίζοντας σε ό,τι αυτά θα του φέρουν στο μέλλον.
Πηγή: kathimerini.gr