Η Μαγεία της Ανάγνωσης και η Σχέση με τον Εαυτό μέσα από το Νέο Βιβλίο «Εδώ»
Ζώντας στα Εξάρχεια, μια γειτονιά που αγαπά, η συγγραφέας μοιράζεται τον χώρο της με τις δύο γάτες της. Επαγγελματικά ασχολείται με το marketing και πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο, με τίτλο «Εδώ», από τις εκδόσεις Ανεμολόγιο.

Στο κρεβάτι της, αυτή την περίοδο έχει πλάι της, για ευχαρίστηση, το «Έρωτας στον καιρό της ειρωνείας» της Αγγέλας Καστρινάκη και, για ερευνητικούς σκοπούς, «Το Ζεν και η τέχνη συντήρησης της μοτοσικλέτας» του Ρόμπερτ Μ. Πίρσιγκ. Όσον αφορά την πιο πρόσφατη εντύπωση που της προκάλεσε η ανάγνωση ενός βιβλίου, η συνειδητοποίηση ότι η αλλαγή είναι αναπόφευκτη στη ζωή, ανεξαρτήτως του αν θεωρείται θετική ή αρνητική, της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.

Η ψυχή του αναγνώστη εντυπωσιάζεται επίσης από την ατμόσφαιρα που δημιουργείται κατά την ανάγνωση. Για εκείνη, η ιδανική αναγνωστική στιγμή περιλαμβάνει ζεστό καφέ στο κρεβάτι, ένα φθινοπωρινό πρωινό Σαββατοκύριακου, ενώ οι γάτες της γουργουρίζουν. Αυτή η στιγμή ηχεί θετικά με τον δίσκο Evermore της Τέιλορ Σουίφτ να συνοδεύει την εμπειρία.

Αναφορικά με τα βιβλία που της έχουν προκαλέσει ενοχές καθώς τις άρεσαν, πρωτοστατεί το «Τελειώνει με εμάς» της Κόλιν Χούβερ. Η ειδική σχέση της με τα βιβλία έχει και πνευματικές διαστάσεις, καθώς είναι μια από τις λίγες σταθερές της ζωής της από την εποχή που ολοκλήρωσε το σχολείο. Τα βιβλία της θυμίζουν την έννοια του ενθουσιασμού, μια αίσθηση που, κατά τη γνώμη της, είναι σπάνια στις μέρες μας.

Άλλαξε επίσης πρόσφατα την πιο κλασική της ανάγνωση με το «Η τύφλωση» του Κανέτι, αν και δεν ολοκλήρωσε το έργο, αφήνοντάς το ανοιχτό για το μέλλον. Το επόμενο βιβλίο που σκοπεύει να διαβάσει είναι το «Περί ανθρώπων» της Τζούλι Τσε.

Το «Εδώ» αποσκοπεί στους αναγνώστες του για να τους προ(σ)καλέσει σε μια εξερεύνηση της προσωπικής τους εξέλιξης, αναφέροντας τις διαφορετικές πλευρές και εκδοχές του εαυτού τους. Αυτές οι έρευνες μερικές φορές είναι δύσκολες, μα άλλες φορές μπορούν να είναι ευεργετικές. Ο τόπος αυτός λειτουργεί σαν ένα «roller coaster» ταξίδι ενδοσκόπησης, εμπλέκοντας τον αναγνώστη σε μια δυναμική σχέση με τον εαυτό του.

Πηγή: kathimerini.gr