Τίτλος: Εντυπωσιακές Νίκες και Ρεκόρ στα 75α Βραβεία Emmy του 2024

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, τα 75α Βραβεία Emmy πραγματοποιήθηκαν στο Λος Άντζελες. Η φετινή τελετή δεν περιλάμβανε ιδιαίτερες εκπλήξεις, αν και όπως κάθε χρόνο, υπήρξαν ρεκόρ, ανατροπές και στιγμιότυπα που έγιναν viral. Η διενέργεια αυτής της απονομής ήρθε μετά τα δεύτερα βραβεία Emmy για το 2024, που έγιναν τον Ιανουάριο, σε μια καθυστερημένη παράταση λόγω των απεργιών στο Χόλιγουντ.

Με τη σειρά «Shōgun» να τελεί υπό το φως των προβολών, τα βραβεία κέρδισαν υποψηφιότητες που ξεπέρασαν τις 25 συνολικά. Στα Creative Arts Emmys, η σειρά του FX κατέκτησε 14 βραβεία, θεσπίζοντας νέο ρεκόρ για την πιο βραβευμένη σειρά σε μία διοργάνωση, ξεπερνώντας το «Game of Thrones», που είχε κερδίσει 12 βραβεία σε τρεις διοργανώσεις. Το «Shōgun» προσέθεσε ακόμη 4 βραβεία την Κυριακή, φτάνοντας συνολικά τα 18, με τα βραβεία Α’ Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου να πηγαίνουν στους Χιρογιούκι Σανάντα και Αννα Σαγουάι αντίστοιχα. Με αυτή τη νίκη, η σειρά έγινε η πρώτη μη αγγλόφωνη που κερδίζει στην κατηγορία δραματικής σειράς.

Από την άλλη πλευρά, στη κατηγορία των κωμικών σειρών, το «Hacks» παρουσίασε μια ανατροπή κερδίζοντας την καλύτερη κωμική σειρά, δίνοντας τη σκυτάλη στο «The Bear», που είχε συμβάλει σε πολλά βραβεία, συνολικά 11, καθιστώντας το και το δεύτερο πιο βραβευμένο πρόγραμμα κάτω από το «Shōgun» φέτος. Ο Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ, ο Εμπαν Μος Μπάκραχ και η Λίζα Κολόν Ζάγιας απέσπασαν σημαντικά βραβεία για τις ερμηνείες τους, ενώ η σειρά κέρδισε και βραβεία guest ηθοποιών.

Στην κατηγορία Μικρής Σειράς, το «Baby Reindeer» ξεχώρισε με 4 βραβεία, αναδεικνύοντας τον δημιουργό και πρωταγωνιστή Ρίτσαρντ Γκαντ με βραβείο σεναρίου και ερμηνείας, ενώ και η Τζέσικα Γκάνινγκ βραβεύτηκε για τις επιδόσεις της στη σειρά.

Η Τζόντι Φόστερ, αφού είχε προσπαθήσει για χρόνια, κέρδισε το πρώτο της Emmy στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Μικρή Σειρά ή Ανθολογία για τον ρόλο της στο «True Detective: Night Country». Αξιοσημείωτο είναι ότι και η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι κέρδισε βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Πριγκίπισσα Νταϊάνα στο «The Crown».

Στην κατηγορία Καλύτερου Σεναρίου για Δραματική Σειρά, ο νικητής κατάφερε να κάνει μια αναφορά στο περιστατικό με τον Γουίλ Σμιθ και το χαστούκι, αναφέροντας τη φράση «έρχομαι ειρηνικά», πριν παραλάβει το βραβείο του.

Καθώς οι νικητές γρήγορα εκφράστηκαν με χιούμορ, η Σελένα Γκόμεζ και η Κάντις Μπέργκεν χρησιμοποιούσαν επικριτικές φράσεις σχετικά με την κατάσταση των γυναικών στο Χόλιγουντ, με στόχο να υπογραμμίσουν τις προόδους που έγιναν.

Πηγή: kathimerini.gr