Ο χορός των εραστών στη Μικρή Σκηνή της Στέγης
Η θεατρική παράσταση «Ο χορός των εραστών» – «Lover’s Chorus» θα παρουσιαστεί από αύριο στη Μικρή Σκηνή της Στέγης. Ο τίτλος του έργου αναφέρεται άμεσα στη μουσική του, καθώς είναι μια φούγκα για δύο ερωτευμένες φωνές που τραγουδούν την ίδια μελωδία, ξεκινώντας η μία μετά την άλλη.

Πριν από την πρεμιέρα, η «Κ» παρακολούθησε την πρόβα, η οποία ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ. Η Αργυρώ Χιώτη, συνεργάτιδα του Τιάγκο Ροντρίγκες στη σκηνοθεσία, καθοδηγούσε ηθοποιούς και τεχνικούς. Το δάπεδο της σκηνής ήταν καλυμμένο με χώμα, ενώ στο βάθος υπήρχε ένα τραπέζι και δύο καρέκλες. Στην αρχή της πρόβας, οι ηθοποιοί, ο Νίκος Καραθάνος και η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, ερμήνευσαν το πρώτο «τραγούδι» στην παράσταση.

Η πλοκή εξελίσσεται γύρω από την αγωνία ενός ζευγαριού που αντιμετωπίζει μια κρίση. Όπως περιγράφει η ηθοποιός, «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», με τον άνδρα να προσπαθεί να συντονίσει τις αναπνοές του μαζί της. «Υπάρχει ακόμη χρόνος», τονίζει εκείνος, ελπίζοντας για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι ηθοποιοί ανέφεραν ότι η μεγαλύτερη πρόκληση κατά την προετοιμασία των ρόλων ήταν να βρουν έναν κοινό ρυθμό. «Επί μήνες νομίζαμε ότι θα ήταν αδύνατον να συγχρονιστούμε», είπαν. Ο Νίκος Καραθάνος δήλωσε: «Ο καθένας θα βρει στην αφήγηση στιγμές που έχει ζήσει», επισημαίνοντας την προσωπική διάσταση που έχει η παράσταση.

Ο Τιάγκο Ροντρίγκες, ο Πορτογάλος σκηνοθέτης του έργου, επιστρέφει στη Στέγη μετά την επιτυχία της προηγούμενης παράστασής του. Συζητώντας για τη δημιουργία του έργου, ανέφερε ότι έγραψε τα τρία πρώτα μέρη το 2007, αντλώντας από προσωπικές του εμπειρίες. Σε αυτή την παράσταση, προσέθεσε μία επιπλέον σκηνή για να μιλήσει για το μέλλον των εραστών, τις εξελίξεις και την ελπίδα.

«Αγαπώ την Ελλάδα και τη μουσική της ελληνικής γλώσσας», τόνισε ο Ροντρίγκες, εκφράζοντας την εκτίμησή του για την πολιτιστική σύνθεση της χώρας. Η παράσταση «Ο χορός των εραστών» θα είναι διαθέσιμη από 10 Οκτωβρίου έως 19 Ιανουαρίου 2025.

Πηγή: kathimerini.gr