Η Μπρι Λάρσον υποδύεται την Ηλέκτρα του Σοφοκλή στο Λονδίνο

Η Μπρι Λάρσον, η βραβευμένη ηθοποιός με Όσκαρ για την ταινία “Room” το 2016, ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα της ερμηνεία στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή. Αυτή η παράσταση θα mark το ντεμπούτο της στο West End του Λονδίνου και η Αμερικανίδα ηθοποιός θα υποδυθεί τον ρόλο της αρχαίας ηρωίδας σε μία διασκευή από την ποιήτρια Αν Κάρσον, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Ντάνιελ Φις. Η Ηλέκτρα αυτή είναι το πρώτο σημαντικό ανέβασμα του έργου του Σοφοκλή στο Λονδίνο από το 2014, όταν η Κρίστιν Σκοτ Τόμας υποδύθηκε τον ίδιο ρόλο στο Old Vic.

Η Λάρσον εξέφρασε τον ενθουσιασμό της λέγοντας: «Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένη, που θα παίξω σε αυτή τη Ελληνική τραγωδία, συνεργαζόμενη με τον Ντάνιελ Φις και την Αν Κάρσον. Η αφήγηση ιστοριών ήταν πάντα ο τρόπος οργάνωσης της ζωής μου, των συναισθημάτων μου και των εμπειριών μου».

Ο σκηνοθέτης της παράστασης τόνισε πως η μετάφραση της Κάρσον, που κυκλοφόρησε το 2001, μας προσκαλεί να αναλογιστούμε τη διαφορά ανάμεσα στο αρχαίο και το σύγχρονο, ενώ για εκείνον η σκηνοθετική προσέγγιση της Ηλέκτρας είναι μία «συναρπαστική πρόκληση». Η παραγωγή ανήκει στην Empire Street Productions, η οποία έχει σημειώσει επιτυχίες στο West End με τίτλους όπως το Slave Play και το Prima Facie, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά στις 29 Οκτωβρίου.

Η Ηλέκτρα αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα της Λάρσον, η οποία έχει σπουδάσει δραματική τέχνη στο Αμερικανικό Ωδείο Θεάτρου στο Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή: kathimerini.gr