Νέες Ξεχωριστές Μισθώσεις Σημαντικών Εμπορικών Καταστημάτων στην Ελλάδα
Σε συνεχόμενα επίπεδα υψηλής δραστηριότητας παραμένουν οι νέες μισθώσεις εμπορικών καταστημάτων, όπως φανερώνει η ταχεία απορρόφηση νέων χώρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το εμπορικό τμήμα του Πύργου Πειραιά, που εκτείνεται σε 8.000 τ.μ., με τη μεγαλύτερη έκταση να φιλοξενεί τη νέα «ναυαρχίδα» του ομίλου Zara, καθώς και κατάστημα της Zara Home.

Η ζήτηση για νέους εμπορικούς χώρους που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία είναι έντονη, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Proprius. Σημαντική είναι η αύξηση στον τομέα της μόδας, ιδίως μετά το άνοιγμα του Astir Marina στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου έχουν εισέλθει οίκοι όπως Louis Vuitton, Dior, Gucci και άλλοι.

Ενδεικτικές νέες μισθώσεις περιλαμβάνουν την Tommy Hilfiger στη Μύκονο και το νέο κατάστημα της Weekend Max Mara στη Γλυφάδα. Αξιοσημείωτο είναι ότι η αλυσίδα Sinsay εξασφάλισε τρία νέα σημεία σε Αγιο Δημήτριο, Αιγάλεω και Ξάνθη, ενώ η Callista Crafts καταλαμβάνει 228 τ.μ. στην οδό Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι.

Αξιοσημείωτες είναι και οι νέες κινήσεις στις μεγάλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη, η Zara έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της με τη μίσθωση του πρώην καταστήματος Marks & Spencer. Η Marks & Spencer από την πλευρά της έχει μισθώσει ένα νέο χώρο 2.000 τ.μ. στην οδό Τσιμισκή. Επίσης, εγκαινιάστηκε νέο κατάστημα της Loewe στην πόλη.

Η ενοικίαση του Αρσακείου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα λειτουργήσει η διαδραστική έκθεση Europa Experience, είναι μια ακόμα σημαντική εξέλιξη. Σχετικά με τα ενοίκια, παραμένουν σταθερά, με την υψηλότερη τιμή στην οδό Ερμού στα 290 ευρώ/τ.μ., ακολουθούμενη από τη Γλυφάδα με 150 ευρώ/τ.μ. Στην Κηφισιά το κόστος είναι 110 ευρώ/τ.μ. και στο Κολωνάκι 105 ευρώ/τ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, το ενοίκιο στην οδό Τσιμισκή κυμαίνεται στα 150 ευρώ/τ.μ., με το Ηράκλειο Κρήτης να ακολουθεί με 95 ευρώ/τ.μ.

Πηγή: kathimerini.gr