Κορυφαία νησιά στην Ελλάδα για επενδύσεις σε ακίνητα σύμφωνα με τους Γάλλους αγοραστές
Σε δημοσίευμά της, η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αναλύει την άποψη οκτώ μεσιτικών γραφείων σχετικά με τους προορισμούς στην Ελλάδα που αξίζουν επένδυση σε ακίνητα. Η Ελλάδα είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια κατοικία δίπλα στη θάλασσα, προσφέροντας πολύ προσιτές τιμές σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Καθώς το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους ξένους συνταξιούχους στην Πορτογαλία έχει λήξει, η Ελλάδα έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για συνταξιούχους και πλούσιους αγοραστές.

Η υπεύθυνη του Houses in Greece αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν σπίτια με θέα στη θάλασσα από 350.000 έως 400.000 ευρώ, κάτι που δεν παρατηρείται σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία ή η Πορτογαλία. Η Ελλάδα προσελκύει περισσότερους από 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, χάρη στα πλεονεκτήματα που προσφέρει, όπως ο ευχάριστος καιρός, τα εντυπωσιακά τοπία, η γαστρονομία και το λογικό κόστος ζωής.

Οι δέκα προτεινόμενοι προορισμοί για αγορά ακινήτου, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, περιλαμβάνουν: 1) Κρήτη, 2) Ρόδος, 3) Κέα, 4) Άνδρος, 5) Πάρος, 6) Σύρος, 7) Νάξος, 8) Τήνος, 9) Κέρκυρα και 10) Κως. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η τελική επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις των αγοραστών, καθώς τα ελληνικά νησιά διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους σε όρους αρχιτεκτονικής, κλίματος και υποδομών. Πηγή: kathimerini.gr