Η σκοτεινή ιστορία των αδελφών Μενέντεζ και η ψυχολογική τους κόντρα
Η σειρά ανθολογίας του Netflix συνεχίζει με την ιστορία των αδελφών Μενέντεζ, οι οποίοι σκότωσαν τους γονείς τους με καραμπίνα, προσπαθώντας να απελευθερωθούν από τον σκληρό έλεγχο του πατέρα τους. Η πλοκή εστιάζει στην αστυνομική έρευνα και τις αποκαλύψεις σχετικά με την οικογένεια Μενέντεζ, ενώ οι δημιουργοί Ιαν Μπρέναν και Ράιαν Μέρφι προσφέρουν μια εξερεύνηση της ψυχοπαθολογίας που διακρίνει την οικογένεια, πέρα από τον εγκληματικό τους χαρακτήρα.

Ο Ερικ Μενέντεζ, που αναλαμβάνει να εξομολογηθεί τις πράξεις του σε ψυχοθεραπευτή, αποκαλύπτει τις υπόγειες δυναμικές που διαμόρφωσαν τις σχέσεις στην οικογένεια, καθώς και τον τοξικό πατέρα του. Τον ρόλο αυτού του πατέρα υποδύεται ο Χαβιέ Μπαρδέμ, με την Κλοέ Σεβινί να συμπληρώνει την ιστορία στον ρόλο της μητέρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δημιουργοί καταφέρνουν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του κοινού, αν και το υλικό δεν είναι τόσο σοκαριστικό όσο στη σειρά που αφορούσε τον κανίβαλο Τζέφρι Ντάμερ. Η σειρά παρόλα αυτά προσφέρει μια βαθιά αναπόληση σε μια οικογενειακή τραγωδία που συνδυάζει τον τρόμο με την ανθρώπινη ψυχολογία.

Πηγή: kathimerini.gr