Η Κέιτ Μπλάνσετ μιλάει για τη νέα σειρά Disclaimer και την επιρροή του Αλφόνσο Κουαρόν
Η Κέιτ Μπλάνσετ μοιράστηκε την εμπειρία της όταν δέχτηκε καλέσματα από τον Αλφόνσο Κουαρόν, λέγοντας με χιούμορ ότι “κανονικά πρώτα λες ναι και μετά ρωτάς περί τίνος πρόκειται”. Παρά την ενθουσιασμό της, η Αυστραλή ηθοποιός παραδέχτηκε ότι αισθάνθηκε ανησυχία διαβάζοντας το σενάριο της νέας σειράς «Disclaimer» για την Apple TV, διότι ο χαρακτήρας της παρουσιάζει έντονα συγκρουσιακή φύση. Μόνο διαβάζοντας μέχρι το τέλος κατάφερε να κατανοήσει το όραμα του Μεξικανού σκηνοθέτη.

Το «Disclaimer» που θα κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου, ξεκινάει με ένα “disclaimer” στους τίτλους αρχής: «Κάθε ομοιότητα με ανθρώπους ζωντανούς ή νεκρούς ΔΕΝ είναι συμπτωματική». Η σειρά αφηγείται την ιστορία της Κάθριν (Μπλάνσετ), μιας πολύ πετυχημένης ερευνητικής δημοσιογράφου και ντοκιμαντερίστριας, η οποία γίνεται αντικείμενο μιας αποκαλυπτικής έρευνας όταν ένας χήρος ηλικιωμένος άνδρας (Κέβιν Κλάιν) τη φωτογραφίζει ως υπεύθυνη για τον τραγικό θάνατο του γιου του.

Βασισμένος στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ρενέ Νάιτ, ο Κουαρόν συνδυάζει τρεις διαφορετικές αφηγήσεις, τοποθετώντας τις σε δύο διαφορετικούς χρόνους μέσω ενός εξαιρετικού μοντάζ που δίνει στην κάθε σκηνή κινηματογραφική αίσθηση. Η σειρά εστιάζει στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, με τη Μπλάνσετ να αντλεί στοιχεία από προηγούμενους ρόλους της, όπως στο “Tar”, ενώ πλαισιώνεται από τους Σάσα Μπάρον Κόεν και Κέβιν Κλάιν.

Αν και σε μεγάλο βαθμό το «Disclaimer» κινείται σε σχέση με το δράμα και το θρίλερ, ο Κουαρόν αναγνωρίζει πώς να ελαφρύνει τις έντονες δραματικές σκηνές με έξυπνο χιούμορ. Ένας αποκαλυπτικός διάλογος μεταξύ των ηρώων καταλήγει να έχει υποδόριο κωμικό χαρακτήρα, αφήνοντας τον θεατή να μην είναι σίγουρος αν θα γελάσει ή θα νιώσει την ένταση. Επιπλέον, η σειρά δεν παραλείπει τον ερωτισμό, προσφέροντας σκηνές που συνδυάζουν σκανδαλιστική αίσθηση και αισθητική. Αν και υπάρχει χώρος για βελτιώσεις, αυτή η πρώτη τηλεοπτική προσπάθεια του Κουαρόν ξεχειλίζει από ποιότητα και προγραμματισμένες ιδέες σπάνιες στην τηλεόραση.

Πηγή: kathimerini.gr