Η Δυστοπία και η Παρούσα Πραγματικότητα στην Σειρά Years and Years
Ο Ράσελ Τ. Ντέιβις, δημιουργός της σειράς «Years and Years», έχει δημιουργήσει ένα έργο επιστημονικής φαντασίας με δυστοπικά στοιχεία που, αν και φαίνεται υπερβολικό, αποδεικνύεται εξαιρετικά επίκαιρο. Το σενάριο, που προβάλλεται στο HBO και διατίθεται πλέον στην πλατφόρμα του Cinobo, παρακολουθεί τις εξελίξεις από το 2019 και εστιάζει σε καίρια ζητήματα όπως η οικονομική κρίση, η άνοδος του λαϊκισμού και οι διεθνείς συγκρούσεις. Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι η βραβευμένη με Όσκαρ Εμα Τόμσον, που υποδύεται τη Βίβιαν Ρουκ, μια επιχειρηματία που εισέρχεται στον πολιτικό στίβο με λαϊκιστικά στοιχεία.

Η σειρά χωρίζεται σε έξι επεισόδια και εστιάζει στην οικογένεια Λίονς, αναδεικνύοντας πώς οι μεταβολές στην κοινωνία επηρεάζουν τη ζωή και τις σχέσεις των μελών της οικογένειας, 15 χρόνια μετά από μια σημαντική τηλεοπτική συνέντευξη της Βίβιαν. Το «Years and Years» καταφέρνει να προκαλέσει σοκ στους θεατές με την προφητική του διάσταση και την ικανότητά του να αντικατοπτρίζει άμεσα τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου.

Αντίθετα, οι «Κανείς δεν το θέλει» είναι μια ρομαντική κομεντί του 2024, με δημιουργό την Εριν Φόστερ. Η σειρά, με πρωταγωνιστές την Κρίστεν Μπελ και τον Ανταμ Μπρόντι, ακολουθεί την ιστορία της Τζοάν, μιας podcaster, και του πρόσφατα χωρισμένου ραββίνου Νόα, των οποίων οι κόσμοι, αν και εντελώς διαφορετικοί, συνδυάζονται με χιούμορ και ρεαλισμό. Η σχέση τους αναπτύσσεται μέσα από μικρές ιστορίες που συνδυάζουν την ελκυστικότητα και τις οικογενειακές παρακαταθήκες, προσφέροντας έτσι μια διασκεδαστική θέαση. Παρά τις θετικές αντιδράσεις, η σειρά χαρακτηρίζεται ως προβλέψιμη, χωρίς να έχει ουσιαστικές δραματικές ανατροπές.

Πηγή: kathimerini.gr