«Τρία Χρόνια Χωρίς τη Φώφη Γεννηματά»
Στο Α΄ Νεκροταφείο σήμερα πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, παρουσία της οικογένειάς της, καθώς και πολλών στελεχών και ηγετικών μορφών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, υπό την ηγεσία του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και άλλοι πολιτικοί όπως οι Χάρης Δούκας, Άννα Διαμαντοπούλου και Παύλος Γερουλάνος.

«Πιστεύω ότι οι προσπάθειές μας θα δικαιώσουν και τον δικό της μεγάλο αγώνα, στα πιο κρίσιμα για την πολιτική επιβίωση της παράταξής μας χρόνια», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πόσο βαθιά χαραγμένη είναι η αστείρευτη δύναμη και η αισιοδοξία της Γεννηματά στη μνήμη όλων. Συζητώντας ιδιωτικά, τα ηγετικά στελέχη του κόμματος επεσήμαναν τη μάχη που έδωσε η Φώφη με τον καρκίνο και τον αγώνα της για την πρόληψη του.

Η Φώφη Γεννηματά είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2008. Δεκατρία χρόνια αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου 2021, η νόσος παρουσίασε υποτροπή, και εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετά την απόσυρσή της από την κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος. Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την πτώση της σε ηπατικό κώμα.

«Η Φώφη κράτησε όρθιο το ΠΑΣΟΚ στα πέτρινα χρόνια» είναι μια από τις πολλές δηλώσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου, κλείνοντας μια ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη και την κληρονομιά της.
Πηγή: kathimerini.gr