Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά και Γιάννη Στουρνάρα στο Ίδρυμα Μπενάκη
Μια σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στο Ίδρυμα Μπενάκη, όπου φιλοξενήθηκε έκθεση του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου, της οποίας προεδρεύει η Γεωργία Σαμαρά. Στην εκδήλωση, που είχε πολιτιστικό χαρακτήρα, παρευρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Οι δύο άνδρες, οι οποίοι είναι γνωστοί από την περίοδο της πρωθυπουργίας Σαμαρά, είχαν μια έκταση συνομιλία. Ανάμεσα στις ελάχιστες πολιτικές παρουσίες ήταν και ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Στο ΠΑΣΟΚ, η επιτυχία της εβδομάδας ανήκει ασφαλώς στον Ανδρουλάκη και τον Δούκα, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα όπλα τους. Το επιτελείο του δημάρχου της Αθήνας σκέφτεται να προτείνει την πρόσληψη αντιπροεδριών στο ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια να προσελκύσει στελέχη. Οι πιο συντηρητικοί στο πλευρό του Ανδρουλάκη δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμη, ωστόσο υπάρχουν φήμες ότι αν ο νυν πρόεδρος κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές, σκοπεύει να προτείνει τη δημιουργία σκιώδους κυβέρνησης, θέλοντας να αφομοιώσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει υπολογίσιμος αντίπαλος στο πολιτικό σκηνικό.

Πολλά νεύρα επικρατούν το τελευταίο διάστημα στην αξιωματική αντιπολίτευση για ποικίλους λόγους. Όχι μόνο λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, το οποίο παρουσιάζει σημάδια αποδυνάμωσης, αλλά και εξαιτίας των εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να στήνουν γέφυρες με την υποστήριξη της εκλογής του Δούκα, και η πιθανή εκλογή του Ανδρουλάκη έχει προκαλέσει επιπλέον αναστάτωση.

Στην Νέα Δημοκρατία, κυκλοφορούν έντονες φήμες για την επιστροφή του Λευτέρη Αυγενάκη στο κόμμα, αφού ο πρώην υπουργός εθεάθη την προηγούμενη Παρασκευή στη Ρηγίλλης και χθες ψήφισε υπέρ σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιστροφή αυτή θα εξεταστεί σε περίπου ένα χρόνο, κάνοντας σαφές ότι ενώ υπάρχει πρόθεση, δεν αναμένεται άμεσα.

Πηγή: kathimerini.gr