Συναντήσεις και Πολιτικές Εξελίξεις στη Τελετή Βραβείων Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας
Στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κατά την τελετή απονομής των Βραβείων Βιώσιμης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ, οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής. Ο πρώην πρωθυπουργός Σαμαράς είχε θερμές συνομιλίες με τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νίκο Παππά, ενώ ο διάλογός του με τον Παύλο Χρηστίδη αφορούσε το Ναύπλιο, κοινό σημείο αναφοράς τους. Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσίασε η συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς οι δύο τους αντάλλαξαν συγχαρητήρια για την επανεκλογή του τελευταίου, με χαλαρή διάθεση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι διαδικασίες εκλογής αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ έχουν ολοκληρωθεί, επιτρέποντας μια πιο καθαρή ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων. Επαγγελματίες του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για ασφυκτικές πιέσεις από την πλευρά του Δούκα, ο οποίος προσπαθούσε να ανατρέψει τις προβλέψεις, προτείνοντας διάφορες θέσεις για την αξιοποίηση στελεχών. Ένας βουλευτής εξέφρασε ότι η τακτική αυτή εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ.

Σημαντική ήταν η περιφερειακή εκλογική μάχη στην Αρκαδία, όπου ο πρώην υποστηρικτής του Ανδρουλάκη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απέκτησε ρόλο σημαντικού αντιπάλου του. Η νίκη του Ανδρουλάκη συνιστά προσωπική ήττα για τον Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος είδε τον βασικό του αντίπαλο, Βαγγέλη Γιαννακούρα, να πανηγυρίζει το αποτέλεσμα στην Χαρ. Τρικούπη. Ενδιαφέρον είχαν και οι προτιμήσεις στη Δυτική Αθήνα και την Ανατολική Αττική, όπου και στις δύο περιοχές ο Ανδρουλάκης απέσπασε τις περισσότερες ψήφους.

Τέλος, υπήρξε μια ενδιαφέρουσα πληροφορία σχετικά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και μια δήθεν συγγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση της Novartis. Ωστόσο, το περιβάλλον του Τσίπρα και ο Γιώργος Λιάνης διέψευσαν τη συγκεκριμένη πληροφορία. Μια πηγή ανέφερε: «Δεν ξέρω εάν η πληροφορία ισχύει, αλλά θα έπρεπε να ισχύει».

Πηγή: kathimerini.gr