Σύγκρουση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Κασσελάκη
Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η Θεοδώρα Τζάκρη προχώρησε στην κατάθεση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Αυτή η ενέργεια προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ιδίως από την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι διά αντιπροσώπων» και ανέφερε τις προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας, κάνοντας λόγο για σεβασμό στις καταστατικές αρχές και τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη συνοδεύεται από 87 υπογραφές και το «πόθεν έσχες», τηρώντας τους σχετικούς όρους ενόψει του συνεδρίου και των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 Νοεμβρίου και, εάν απαιτηθεί, στις 1 Δεκεμβρίου για τυχόν δεύτερο γύρο. Η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά την υποβολή των εγγράφων, δήλωσε ότι «σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή», κατηγορώντας την πλειοψηφία της επιτροπής για την ανατροπή του σχεδιασμού της και αναφέροντας ότι η διαδικασία του συνεδρίου δεν είναι δημοκρατική.

Η παρέμβαση της Τζάκρη προκάλεσε ένταση στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ η ίδια κατήγγειλε φαινόμενα «κρυφοφανερών» ψηφοφοριών. Υποστήριξε ότι παρ’ όλ’ αυτά, η κοινωνία θα εκλέξει τον Στέφανο Κασσελάκη ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Κυριακή.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε «παρών» στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει την υποψηφιότητά του. Στο βίντεο καλούσε τους φίλους του κόμματος να γίνουν μέλη και να συμμετάσχουν στις διαδικασίες εκλογών προεδρίας.

Η κατάσταση αυτή δείχνει έναν συγκρουσιακό τόνο και διχασμό εντός του κόμματος, ενώ καταδεικνύει τη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Πηγή: kathimerini.gr