Στέφανος Κασσελάκης Στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τις Ανεμογεννήτριες
Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, όπου παρευρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών, συμπεριλαμβανομένης της γνωμοδότησης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του αιολικού έργου MORES της VOLTON, συνολικής ισχύος 298,2 MW, που αφορά περιοχές όπως το Μαίναλο, το Τσεμπερού, ο Πάρνωνας και το Αρτεμίσιο. Παράλληλα, έγινε αναφορά και στη Γνωμοδότηση για την ΜΠΕ του αιολικού MORES ΙΙ της ίδιας εταιρείας, χωρητικότητας 155,4 MW, στη Δυτική Μάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την υποστήριξή του στην «πράσινη ανάπτυξη», τονίζοντας ωστόσο την αντίθεσή του στην άναρχη και χωρίς σχεδιασμό τοποθέτηση των ανεμογεννητριών που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάσταση, όπου ένα σχέδιο που θα έπρεπε να είναι φιλικό προς το περιβάλλον, μετατρέπεται σε εχθρικό.

Κατά την υποδοχή του κ. Κασσελάκη, τον προσφώνησαν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην περιφέρεια, Μανώλης Μάκαρης, καθώς και ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, κ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην πρόεδρο για την παρουσία του.

Πηγή: kathimerini.gr