Σπατάλη Δημόσιων Πόρων και Πολιτική Αντιπαράθεση στο Υπουργείο Τουρισμού
«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν συζητάμε για τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην υπουργό Τουρισμού, η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τη σπατάλη 86.000 ευρώ σε χαλιά και τραπέζια για το υπουργείο. Ενώ η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη ήταν κατά κάποιο τρόπο υποκριτική, οι συνάδελφοί της Ολγας Κεφαλογιάννη προχώρησαν σε σφοδρές επικρίσεις. «Πώς μπορούμε να μιλάμε για την ακρίβεια, όταν η υπουργός επιδεικνύει τόση απερισκεψία με τα δημόσια χρήματα;», ήταν ένα από τα πιο ήπια σχόλια.

Το γραφείο του υπουργείου του Τουρισμού, το οποίο κατά το παρελθόν είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο καλαίσθητα με την ικανότητα να φιλοξενεί υψηλούς προσκεκλημένους, φαίνεται ότι δεν ανταγωνίζεται τις προσδοκίες της Κεφαλογιάννη, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούσε ότι οι προκάτοχοί της δεν κατανοούσαν την απαιτούμενη υψηλή αισθητική.

Το θέμα της σπατάλης χρημάτων όμως, ανέκυψε ως κεντρικό ζήτημα πολιτικής συζήτησης και προκάλεσε μια εκτενή διαμάχη. Ορισμένοι, μάλιστα, επέκριναν την υπουργό για την έλλειψη ευαισθησίας και υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να στηρίξει κυβερνητικές δράσεις αντί να εκδίδει ανακοινώσεις.

Μια τελευταία πληροφορία από τις Βρυξέλλες αφορά στον Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος ορίστηκε μέλος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Ε.Ε. – Αλβανίας. Αυτό θα του δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με το αλβανικό Κοινοβούλιο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε κοινές συστάσεις και συμβολές στον ευρωπαϊκό δρόμο ένταξης της Αλβανίας.

Ένα κυβερνητικό στέλεχος εξέφρασε τη διαφωνία του σχετικά με τη συζήτηση για την εγκληματικότητα των Ρομά, θεωρώντας ότι αυτή είναι στοχοποίηση της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας. Ωστόσο, η άποψη αυτή είναι μειοψηφούσα και δεν συνάδει με τη γενική αντίληψη της κυβέρνησης.

Πηγή: kathimerini.gr