Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Ρύθμιση του Ιδιωτικού Χρέους και την Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προγραμματίζει να καταθέσει μια πρόταση νόμου για την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αυτή την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στην 88η ΔΕΘ. Ο κ. Παππάς δήλωσε επίσης ότι έχει ήδη υποβληθεί ένα σύνολο κοστολογημένων προτάσεων εστιάζοντας στην ακρίβεια και τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Παππάς τους ενημέρωσε σχετικά με τις προτάσεις του κόμματος για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και τα ζητήματα στέγασης, αναφέροντας ότι «εκατομμύρια ευρώ από τον επιτελικό μηχανισμό κερδοσκοπίας στην ενέργεια και σε άλλους τομείς διαφεύγουν προς χέρια ολίγων».

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, επισήμανε την ανάγκη για έναν στρατηγικό σχεδιασμό που να ευνοεί την ανάπτυξή της. Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί τη Θεσσαλονίκη ως πόλη με εθνική και διεθνή σημασία και αναφέρθηκε σε έργα που είχαν δρομολογηθεί επί της κυβέρνησής του αλλά καθυστερούν από το 2019 και μετά. Κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για μετατροπή της πόλης σε «νεοφιλελεύθερο πείραμα» και σημείωσε ότι τα περιφερειακά έργα πλήττονται από την ανισοκατανομή πόρων.

Αναφέρθηκε επίσης στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα έργα, όπως η διασύνδεση του λιμανιού με την σιδηροδρομική γραμμή και η ανάπλαση της ΔΕΘ. Η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον κ. Παππά, αξίζει να επιτελέσει έναν σύγχρονο ρόλο που μπορεί να εγγυηθεί μεγαλύτερη εξωστρέφεια και ανάπτυξη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από περίπου 20 παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, οι οποίοι ενημέρωσαν τον κ. Παππά για την κατάσταση στην αγορά και τα αιτήματά τους.

Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα, ξεναγήθηκε σε διάφορα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ, επισκεπτόμενος και το περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και πλήθος πανεπιστημιακών φορέων, όπου είχε συζητήσεις με φοιτητές και ερευνητικές ομάδες για τα επιτεύγματά τους.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην έκθεση, ο κ. Παππάς ήταν συνοδευόμενος από υψηλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνοντας 15 βουλευτές και τον ευρωβουλευτή Νίκο Φαραντούρη, καθώς και άλλα μέλη της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

Πηγή: kathimerini.gr