Πιλοτικά Locker στα Σχολεία για την Απαγόρευση Χρήσης Κινητών από Μαθητές

Κατά τη διάρκεια της μηνιαίας συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να εισαγάγει πιλοτικά locker στα σχολεία, επιτρέποντας στους μαθητές να κλειδώνουν τα κινητά τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της απαγόρευσης της χρήσης κινητών εντός της σχολικής περιβάλλοντος, λέγοντας: «Το ζήτημα είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό βοηθάει την ίδια τη μαθητική διαδικασία. Έχουμε συζητήσει να προμηθεύσουμε πιλοτικά locker στα σχολεία, για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές και να τα παίρνουν όταν φεύγουν».

Σημείωσε επίσης ότι ορισμένες χώρες έχουν προχωρήσει σε παρόμοιες πρακτικές, οι οποίες περιλαμβάνουν ειδικά lockers για την αποθήκευση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια του σχολείου. «Δεν αποκλείω τίποτα στη συνέχεια του μέτρου», είπε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας την πιθανότητα αντιδράσεων από την κοινότητα.

Ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί και σε αυτό το θέμα στη ΔΕΘ, πριν από λίγες ημέρες, επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές θα απαιτήσουν και την αντίκρουση εναντίων απόψεων. Πηγή: kathimerini.gr