ΠΑΣΟΚ Η Επιστροφή Μια Νέα Στρατηγική για την Προοπτική της Χώρας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ανακοίνωσε τη δέσμευση του κόμματος να αναλάβει ξανά ηγετικό ρόλο. «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι πολίτες ζητούν πειστικές λύσεις εδώ και τώρα», τόνισε, προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα για μια νέα προοπτική στη χώρα.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, υπογραμμίζοντας τη σημασία του προσώπου που θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις αρχές που θα διέπουν την επόμενη κυβέρνηση. «Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματός μας θα κληθούν να αποφασίσουν το ύφος, το ήθος και την κατεύθυνση της επόμενης κυβέρνησης», ανέφερε.

«Έχουμε χρέος να ανατρέψουμε την παρακμή που βιώνουμε», τόνισε ο πρόεδρος, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της διάκρισης των εξουσιών και της θεσμικής αυτοδιοίκησης. Σημείωσε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την αλλαγή και να βάλει τέλος στην αποτυχημένη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Ανδρουλάκης αναγνώρισε την πρόοδο του ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία του, αφού το ποσοστό του έχει σχεδόν φτάσει το 13%. Επιβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για την αποκατάσταση τυχόν εσωκομματικών δυσλειτουργιών, ενώ αντέτεινε ότι οι επικρίσεις από εσωκομματικούς αντιπάλους προέρχονται από προσωπικές στρατηγικές και όχι για το καλό του κόμματος.

Έκανε επίσης λόγο για μια πολιτική κατεύθυνση που θα αποφεύγει τη «ΣΥΡΙΖΟποίηση» της λειτουργίας και στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι αυτό θα ήταν καταστροφικό. «Η προοπτική δεν βρίσκεται στους “μεσσίες” αλλά στη σοβαρότητα και την αξιοπιστία», δήλωσε.

«Διαχειρίσιμος δεν ήμουν και δεν θα γίνω» είπε ο Ανδρουλάκης, εξηγώντας ότι η λογοδοσία του είναι πάντοτε προς τον ελληνικό λαό και τα μέλη της παράταξης. Κατέληξε, τονίζοντας τη σημασία της στήριξης από τους απλούς πολίτες που γνωρίζει από την πορεία του σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: kathimerini.gr