Νίκος Ανδρουλάκης Καλεί σε Συμμετοχή στις Εσωκομματικές Εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, πραγματοποίησε ομιλία στον Άγιο Νικόλαο, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο νομό Λασιθίου. Το κάλεσμα για συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στις 6 και 13 Οκτωβρίου συνοδευόταν από τη δήλωσή του ότι «πήρε την απόφαση να πάμε σε εκλογές, για έναν και μόνο λόγο: να μην “συριζοποιηθούμε” και να γίνουν όλα πολιτισμένα».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στη σημαντική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και το πετύχαμε μόλις σε δύο χρόνια». Επισήμανε την επιτυχία του κόμματος στις ευρωεκλογές, όπου καταγράφηκε ως πρώτο κόμμα στο Λασίθι, λέγοντας πως «καταφέραμε αυτό που σε κάποιους φάνταζε ακατόρθωτο. Βάψαμε πράσινο τον νομό μας μετά από 15 χρόνια».

Στοχεύοντας σε μια προοδευτική διακυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «κανείς δεν ρωτάει αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτάνε πότε θα κυβερνήσει». Μίλησε για την ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και να αποκτήσει πολιτική αυτονομία από την ολιγαρχία, δηλώνοντας πως «μόνο αν το ΠΑΣΟΚ ανέβει από εσάς, τους πολλούς, θα έχει τη δύναμη να αλλάξει την Ελλάδα». Συμπλήρωσε ότι αυτός ο δρόμος θα είναι δύσκολος αλλά αναγκαίος.

Εν αναμονή της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, ο κ. Ανδρουλάκης κριτίκαρε την κυβέρνηση για την ανοχή της στο κερδοσκοπικό παρασκήνιο των ολιγοπωλίων εις βάρος των πολιτών, και σημείωσε ότι οι πολίτες θα κατανοήσουν το «πάρτι κερδοσκοπίας που έγινε στην πλάτη τους» αν συγκρίνουν τα κέρδη με τα επιβάλλόμενα πρόστιμα.

Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία των γερών θεμελίων που είχε το ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι «δεν παίξαμε το επικοινωνιακό παιχνίδι με τα like, τα TikTok, το lifestyle», παρόλο που τα μίντια παρουσίαζαν άλλες πολιτικές δυνάμεις. Κλείνοντας, επισήμανε την ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιήσει το μεγάλο βήμα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη συντηρητική παράταξη.

Πηγή: kathimerini.gr