Νικόλας Φαραντούρης Υποψήφιος για την Ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με Σχέδιο Προοδευτικής Στρατηγικής
Ο Νικόλας Φαραντούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας υπό συνθήκες έντασης. Συνόδευσε την υποψηφιότητά του με 34 υπογραφές και τη δήλωση «πόθεν έσχες».

Στην ομιλία του, επεσήμανε ότι η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη έχει ανάγκη να προχωρήσει «μπροστά» και κάλεσε σε «πανστρατιά των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων». Άσκησε κριτική στη φοβική και ηττοπαθή προσέγγιση που έχει επικρατήσει, επισημαίνοντας την ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της περιφερειακής συγκρότησης και του μετασχηματισμού του σε μία μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη.

Ο Φαραντούρης παρουσίασε επίσης το πολιτικό του σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει 10 άξονες μίας Νέας Προοδευτικής – Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διακυβέρνησης. Αυτοί οι άξονες περιλαμβάνουν την κοινωνική και εισοδηματική δικαιοσύνη, τον ανθρωποκεντρισμό, την ισορροπία με το περιβάλλον, καθώς και την ενεργειακή δημοκρατία. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου.

Αυτή τη στιγμή, εκτός από τον Νικόλα Φαραντούρη, υποψηφιότητα έχουν καταθέσει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Απόστολος Γκλέτσος και ο Παύλος Πολάκης. Ο Σωκράτης Φάμελλος σκοπεύει να καταθέσει τις υπογραφές του τις επόμενες μέρες.

Πηγή: kathimerini.gr