Κρίσιμη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και η Υποψηφιότητα Κασσελάκη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα αποφασίσει αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές. Το κλίμα είναι τεταμένο, καθώς υπήρξαν αντιπαραθέσεις πριν την έναρξη της συνεδρίασης, οι οποίες σχετίζονται με διαδικαστικά ζητήματα.

Πριν από την συνεδρίαση, ο Κασσελάκης αποφάσισε να αποσύρει το εξώδικο που είχε καταθέσει αναφορικά με την διαρροή του «πόθεν έσχες» του, ωστόσο η πιθανότητα ενός αποκλεισμού του παραμένει ανοιχτή. Στις τάξεις των «87» υπήρχε έντονη δυσπιστία, με μέλη να συζητούν μέχρι το πρωί για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν, αμφισβητώντας αν ο Κασσελάκης θεωρεί τον εαυτό του πρόεδρο μετά από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η κατάσταση οξύνθηκε με τις τοποθετήσεις κάποιων στελεχών, όπως της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία μίλησε για περιορισμό των δικαιωμάτων του Κασσελάκη. Οι επισημάνσεις της προκάλεσαν αντιδράσεις, με τον Νίκο Παππά να αντεπιτίθεται και να τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιες ενέργειες σε ένα ενωμένο κόμμα. Στη διάρκεια προηγούμενης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, προτάθηκε αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, με ορισμένα στελέχη, όπως οι Νίκος Σκορίνης, Πάνος Ρήγας και Ολυμπία Τελιγιορίδου, να υποστηρίζουν αυτή την κίνηση, ενώ ο Παύλος Πολάκης ψήφισε λευκό.

Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ως ενωμένου κόμματος είναι αβέβαιο, με τους συμμετέχοντες να αναρωτιούνται αν η Κεντρική Επιτροπή θα μπορούσε να σημάνει την αρχή του τέλους της ένωσης του κόμματος. Πηγή: kathimerini.gr