Η Πρόεδρος Σακελλαροπούλου Υπογραμμίζει τη Σημασία της Μνήμης στο Αουσβιτς Μπίρκεναου
Στο πλαίσιο της 19ης Άτυπης Συνόδου των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς-Μπίρκεναου στην Πολωνία. Μετά την επίσκεψή της και την κατάθεση στεφάνων στον Τοίχο Θανάτου καθώς και στο Μνημείο Θυμάτων, η Πρόεδρος έκανε δηλώσεις σχετικά με τη φρίκη του Ολοκαυτώματος.

«Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, της μεθοδικής εξόντωσης από το ναζιστικό καθεστώς εκατομμυρίων Εβραίων, ανάμεσά τους και χιλιάδες Έλληνες, καθώς και πολλών άλλων συνανθρώπων μας», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου. «Αυτή η ασύλληπτη βαρβαρότητα έχει στιγματίσει ανεξίτηλα όχι μόνο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό αλλά και την ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη για διαρκή αγώνα προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων αποτρόπαιων εγκλημάτων, αναφέροντας: «Την ώρα που η ειρήνη, η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα δοκιμάζονται σε τόσα μέτωπα, χρέος όλων μας παραμένει ο διαρκής αγώνας».

Πηγή: kathimerini.gr