Η Πολιτική Κριτική Στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Όπως αναμενόταν, η αναφορά ονομάτων όπως «Ουκρανία» και «Ζελένσκι» φέρνει στο προσκήνιο το ΚΚΕ. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ασφαλείας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας. Έθεσε ερωτήματα όπως ποιο πολεμικό υλικό έχει σταλεί από την Ελλάδα και τι πρόσθετους πόρους θα δαπανηθούν για την εκπαίδευση Ουκρανών στα F-16.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τον περασμένο Ιούνιο ιδρύθηκε η γνωστή ομάδα των «Πατριωτών για την Ευρώπη», η οποία πρόσφατα συγκεντρώθηκε στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια Συνόδου Κορυφής. Ικανοποιημένοι από την κατεύθυνση που έχουν πάρει οι υπόλοιποι ηγέτες της Ε.Ε. σχετικά με το μεταναστευτικό, οι συμμετέχοντες περιλάμβαναν πολιτικούς όπως ο Βίκτορ Ορμπαν και η Μαρίν Λεπέν. Ανάμεσά τους φωτογραφήθηκε και η ευρωβουλευτής της Φωνής Λογικής, Αφροδίτη Λατινοπούλου, δείχνοντας την ενδυνάμωση των δεξιών κομμάτων στην Ευρώπη.

Στο Μάλεμε Χανίων, διεξάγεται η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Μέδουσα-13», μία απόδειξη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Παρόλο που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας απουσιάζει, υποδέχθηκε πρόσφατα τον αρχηγό των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων στο γραφείο του. Η άσκηση περιλαμβάνει συμμετοχή και των σαουδαραβικών δυνάμεων, με εντυπωσιακές αποβατικές ενέργειες.

Στην πολιτική σκηνή, ο Πέτρος Παππάς, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε το κόμμα του για την επιλογή του να διοργανώσει το επόμενο συνέδριο σε ένα «μπουζουξίδικο», αναφερόμενος στην εκπαίδευση που έχουν οι σημερινές συνήθειες των πολιτών στον πολιτισμό.

«Πρόκειται για το πιο σημαντικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου», δήλωσε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στον οδικό άξονα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα. Ο ίδιος τόνισε ότι το έργο καθυστερεί εδώ και πολλά χρόνια και χρήζει επανεξέτασης, καθώς οι περιοχές που συνδέει κινδυνεύουν από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Πηγή: kathimerini.gr