Η νέα στρατηγική επικοινωνίας του Μαξίμου και οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία
Ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης του Μεγάρου Μαξίμου, Πάνος Αμυράς, αναμένεται να εμφανίζεται συχνότερα στους τηλεοπτικούς δέκτες στο άμεσο μέλλον. Αυτή η κίνηση έρχεται ως επιθυμία του πρωθυπουργού, καθώς ο Αμυράς, πέρα από την εμπειρία του, φέρει και στοιχεία που η κυβέρνηση θεωρεί καθοριστικά αυτή την περίοδο. Είναι χαμηλών τόνων και «γήινος», όπως έχει χαρακτηριστεί από κυβερνητική πηγή, κάτι που δεν ισχύει για αρκετά κυβερνητικά στελέχη.

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, η συζήτηση για το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας συνεχίζεται διακριτικά. Η πρόσφατη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα υπερκομματικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο εκάστοτε Πρόεδρος έχει εντείνει τις συζητήσεις. Ωστόσο, ακόμη και πρόσωπα που προέρχονται από ένα κομματικό περιβάλλον μπορούν να διαθέτουν υπερκομματικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, ο Κωνσταντίνος Τασούλας, που αγαπάται ως υποψήφιος, έχει αναδειχθεί πρόεδρος της Βουλής με σημαντική πλειοψηφία.

Στο Ευρωκοινοβούλιο, ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκαν πρόσφατα το Συμβούλιο της Ευρώπης, με την πρόσκληση να προέρχεται από τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, τον πρώτο Έλληνα πρόεδρο του Συμβουλίου. Την επίσκεψη συνόδευαν καφέ, ξενάγηση και γεύμα στο εστιατόριο «Μπλε». Η σύνδεση των δύο κτιρίων μέσω της γέφυρας Ουίνστον Τσώρτσιλ υπογράμμισε τις στενές σχέσεις μεταξύ τους.

Στον τομέα της καθημερινότητας, υπουργός της κυβέρνησης επιθυμεί τα πολυκαταστήματα από τα οποία ψωνίζει να είναι πάντα κλειστά κατά την διάρκεια που δοκιμάζει ρούχα και κοστούμια. Ο λόγος που του το επιτρέπουν αυτό είναι ότι είναι αξιόλογος πελάτης και αφήνει σημαντικά ποσά στα καταστήματα.

Από την άλλη πλευρά, ο Παύλος Χρηστίδης προτίμησε μια έμμεση προσέγγιση για να εκφράσει τη στήριξή του προς τον νυν πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη. Με την τοποθέτησή του, τόνισε την ανάγκη για οργανωτικές και επικοινωνιακές αλλαγές, αποφεύγοντας την άμεση δήλωση στήριξης. Όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε αυτή τη μέθοδο, εξήγησε ότι η παραδοσιακή προσέγγιση μπορεί να δημιουργήσει εσωστρέφεια, κάτι που πρέπει να αποφεύγεται αυτή τη στιγμή.

Πηγή: kathimerini.gr