Η Νέα Οικονομική Πολιτική της Ελλάδας και οι Στρατηγικές Στήριξης των Πολιτών

Η Ελλάδα έχει ήδη επιδείξει σημαντική πρόοδο και μετασχηματισμό τα τελευταία χρόνια, όπως τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη ανάρτησή του. Ο Μητσοτάκης αναφέρεται συγκεκριμένα στο σχέδιο 45 σημείων που παρουσίασε στη φετινή ΔΕΘ, το οποίο δεν περιλαμβάνει απλώς παροχές και υποσχέσεις, αλλά στοχευμένα μέτρα που έχουν στόχο την αναμόρφωση της οικονομίας και τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων, κυρίως της νεότερης γενιάς.

Στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής του 2025, προγραμματίζει 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων, με την πιο σημαντική να είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα. Αυτές οι αλλαγές στοχεύουν στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, απαντώντας στις προκλήσεις της ακρίβειας.

Σημαντικά μέτρα περιλαμβάνουν προγράμματα για την εκπαίδευση, όπως το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο για 120.000 μαθητές, καθώς και απογευματινά χειρουργεία για 37.500 πολίτες. Παράλληλα, ενημερώνει ότι ξεκινά το δεύτερο πρόγραμμα «Σπίτι Μου», ύψους 2 δισ. ευρώ, που θα βοηθήσει νέους και ζευγάρια να αποκτήσουν κατοικία με ευνοϊκά επιτόκια.

Η κυβέρνηση επικεντρώνεται επίσης στην υγεία, ανακοινώνοντας μισθολογικές ενισχύσεις για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, με στόχο την ενδυνάμωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της οικογένειας, ανακοινώθηκε η δια βίου αναγνώριση της τρίτεκνης ιδιότητας και μέτρα όπως η αναμόρφωση επιδομάτων και η δημιουργία νέων θέσεων στους παιδικούς σταθμούς.

Σημαντική είναι και η επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας στον τομέα του τουρισμού, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καταλήγοντας, ο Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μετασχηματίζεται με σταθερά βήματα, θέτοντας στον πυρήνα της πολιτικής της τον πολίτη και την καθημερινότητά του.

Πηγή: kathimerini.gr