Η νέα εποχή του ΠΑΣΟΚ μέσα από τις υποψηφιότητες για την προεδρία του

Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πραγματοποίησαν ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που έλαβε χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Θέλουμε ένα ανοιχτό, όχι ένα φοβικό κόμμα μηχανισμών και παρέων. Η νέα ηγεσία πρέπει να διασφαλίσει τη δημοκρατική λειτουργία μας», τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διάλογο και συμμετοχή των μελών στις αποφάσεις του κόμματος. Αναφέρθηκε επίσης στην προοπτική επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ στη νίκη και παρατήρησε ότι δεν θα επιτρέψουν στους «άγνωστους αυτόκλητους Μεσσίες» να αποπροσανατολίσουν το κόμμα.

Σε ανάλογο κλίμα, η Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι ο στόχος είναι η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα ισχυρό και κυβερνητικό κόμμα. Υπέδειξε την ανάγκη για μια κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική και κράτησε επικριτική στάση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, προειδοποιώντας για την επιβίωση της παράταξης.

Ο Παύλος Γερουλάνος, από την πλευρά του, κάλεσε για αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Επικέντρωσε την ομιλία του στο επείγον σχέδιο για την αλλαγή και την ενότητα, τονίζοντας την ανάγκη για ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο που να αλλάξει τη χώρα συθέμελα.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ ως αυτόνομου πολιτικού πόλου και τις ευθύνες που έχουν αναλάβει οι πολίτες. Ανέφερε οτι έχει ήδη πετύχει να αυξήσει την απήχηση του κόμματος και επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στο δημόσιο τομέα.

Ο Χάρης Δούκας εστίασε στην ανάγκη επανανασυγκρότησης και ενοποίησης των προοδευτικών δυνάμεων. Ανέφερε τη σημασία του διαλόγου στα τοπικά επίπεδα για τη διαμόρφωση των πολιτικών και τη συμμετοχή της βάσης στις αποφάσεις.

Ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε ότι αν η παράταξη δεν αλλάξει, θα βρεθεί σε ίδια κατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κατήγγειλε μηχανισμούς χειραγώγησης και απαξίωσης στην υποψηφιότητά του, υπογραμμίζοντας τη σημασία της απευθείας επαφής με την κοινωνία.

Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την ανάγκη για μια επαναστατική κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη για ενότητα, και προοπτική για την κοινωνία και την πολιτική σκηνή της χώρας.

Πηγή: kathimerini.gr