Η αντίθετη φωνή του Στέφανου Κασσελάκη για τις φήμες περί εξαΰλωσης του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε με ανάρτησή του στα social media σε δημοσιεύματα που του αποδίδουν δηλώσεις σχετικά με την «εξαΰλωση» του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία ενός νέου κόμματος. «Δεν θα μπορούσα να εξαϋλώσω τον ΣΥΡΙΖΑ στο 0,5% και να το ήθελα, αυτό το κάνουν με τεράστια επιτυχία οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το τιμόνι του κόμματος», αναφέρει χαρακτηριστικά. Θεωρεί επίσης ότι η μάχη αυτή δεν είναι πλέον προσωπική, αλλά αφορά θέμα Δημοκρατίας.

Η πλευρά του κ. Κασσελάκη είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα τις φερόμενες δηλώσεις ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», που δεν αξίζουν ούτε διάψευσης. Σύμφωνα με πηγές κοντά σε αυτόν, κάποιοι προσπαθούν να τον απομακρύνουν από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ψευδή σενάρια σχετικά με σχέδιο εξαΰλωσης του κόμματος πριν την ίδρυση ενός νέου.

Αντιθέτως, ο Κασσελάκης δηλώνει αφοσιωμένος στην ενδυνάμωση και τον εκσυγχρονισμό του ΣΥΡΙΖΑ, περιοδεύοντας σε ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με στελέχη του κόμματος προκειμένου να το κρατήσει ενωμένο. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ο κ. Κασσελάκης φέρεται να είχε δηλώσει ότι προτεραιότητά του είναι η εξασθένηση του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ προτού προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα κινείται στην Αριστερά χωρίς τις παθογένειες του υπάρχοντος κόμματος.

Πηγή: kathimerini.gr