Η Αννα Διαμαντοπούλου προτείνει το σχέδιο της για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Ελλάδας

Η Αννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τόνισε τη σημασία του ΠΑΣΟΚ για τη σύγχρονη πολιτική σκηνή και την ανάγκη αναμόρφωσής του. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση της ΝΔ επικεντρώνεται στην επικοινωνία, παραμελώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό για το μέλλον. Η πολιτική της κυβέρνησης, υποστήριξε, χαρακτηρίζεται από κομματικές αντιπαραθέσεις και μια γενική απραξία που οδηγεί σε δυσλειτουργία.

Η πρώην υπουργός παρουσίασε το όραμά της για την Ελλάδα, τονίζοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού του πολιτικού συστήματος και την ανασυγκρότηση της χώρας. Η κεντρική ιδέα της είναι η δημιουργία ενός παραγωγικού μοντέλου που θα περιορίσει τις ανισότητες και θα διανέμει δίκαια τον εθνικό πλούτο.

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία των εθνικών θεμάτων, αναφερόμενη στις σχέσεις με την Τουρκία και στις στρατηγικές που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να μετατρέψει τη γεωγραφική της θέση σε πλεονέκτημα. Η Αννα Διαμαντοπούλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Δημοκρατική Παράταξη έχει πάντα προοπτική και όραμα για το μέλλον της χώρας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης γύρω από τις πολιτικές συνεργασίες, η κα. Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε τη θέση της ενάντια σε οποιαδήποτε σύμπραξη που μπορεί να αμβλύνει την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ανέφερε πως η εκ των έσω προσπάθεια συριζοποίησης και οι εξωτερικές πιέσεις για συνεργασία είναι κατ’ ουσίαν πολιτικά λάθη.

«Είμαι προσηλωμένη στην ενότητα του Κινήματος και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τη νέα ηγεσία, όποια κι αν είναι αυτή», δήλωσε, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της για συλλογική δράση και συνεργασία.

Πηγή: kathimerini.gr