«Γιάννης Ραγκούσης: Αναγκαιότητα ενότητας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για μια ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση»

Ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «το θέμα πια δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει ενωμένος, αλλά να ενωθεί και με άλλες δυνάμεις» αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Η μεγάλη εικόνα μάς λέει ότι η ελληνική κοινωνία ενδιαφέρεται αν θα ενώσουμε όλοι μαζί δυνάμεις. Η ελληνική κοινωνία ενδιαφέρεται αν θα ενοποιηθεί όλος ο προοδευτικός χώρος και όχι αν θα συνεχίσει ο κατακερματισμός. Άρα, το θέμα πια δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει ενωμένος, αλλά να ενωθεί και με άλλες δυνάμεις […] Εχει έρθει η ώρα, η κοινωνία μάς το ζητάει, να φτιάξουμε μια μεγάλη ισχυρή εκλογική δύναμη», προσέθεσε.

Αναφορικά με την πρόταση του για κοινή κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι το 70% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 80% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν κοινές πρωτοβουλίες. «Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την απαίτηση. Η θα κάνουμε κάτι όλοι μαζί και θα υπάρξει νικητής απέναντι στη ΝΔ στις επόμενες εκλογές ή θα μείνει ο καθένας στα ποσοστά του 8-10-12-15%» δήλωσε.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, αναφέρθηκε και στη δήλωση του κ. Δουδωνή, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Ραγκούσης οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαι και παραμένω στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όλη μου η έννοια είναι για το αν θα ανταποκριθούμε όλοι στην απαίτηση των προοδευτικών ψηφοφόρων. Μου κάνει εντύπωση να έχει καθυβρίσει το ΠΑΣΟΚ με αυτόν τον χυδαίο τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης και να βγαίνει κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αντί να τα βάλει με αυτόν, να τα βάζει με αυτόν που ζήτησε συγγνώμη».

Επιπλέον, ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε στην πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, τονίζοντας ότι η «συντριπτική πλειοψηφία αυτών που υποστήριξαν την πρόταση μομφής είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εργάστηκαν για να εκλεγεί ο Κασσελάκης».

Τέλος, κληθείς να απαντήσει αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης ή εκλεγεί ο κ. Πολάκης, δήλωσε: «Είμαι και παραμένω και πρόθεσή μου είναι να παραμείνω στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως θεωρώ πολύ μικρονοϊκή από πλευράς των μελών και των στελεχών απασχόληση με τέτοια ερωτήματα, γιατί ξαναγυρίζω στη μεγάλη εικόνα».

Πηγή: kathimerini.gr