Εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ με Αντιπαραθέσεις και Αποχωρήσεις στην Κεντρική Επιτροπή
Στο κλίμα έντασης που κυριάρχησε κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε η μεταφορά του συνεδρίου του κόμματος για τις 8 έως 10 Νοεμβρίου, λόγω αδυναμίας ανεύρεσης κατάλληλου χώρου στις αρχικές ημερομηνίες (1-3 Νοεμβρίου). Η εκλογή των συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου, αντί των 10 και 20 Οκτωβρίου που είχαν αρχικά οριστεί.

Οι υποστηρικτές του πρώην προεδρικού υποψηφίου Στέφανου Κασσελάκη αποχώρησαν από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις. Λίγο πριν, η Θεοδώρα Τζάκρη είχε υποβάλει την υποψηφιότητά του, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη. Ο Θανάσης Οικονόμου, εκπροσωπώντας την ομάδα των αποχωρησάντων, δήλωσε ότι η διαδικασία ήταν «ευτελιστική» και κατήγγειλε την έλλειψη επίσημων υποψηφιοτήτων.

Ο Θάνος Μωραΐτης προσέθεσε πως κάποιοι φοβούνται την κομματική βάση και οργανώνουν μεθόδευση αναβολής του συνεδρίου. Υποστήριξε ότι αυτή η διαδικασία δεν αρμόζει σε ένα αριστερό δημοκρατικό κόμμα και είναι μια προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός των συμμετεχόντων στο συνέδριο, κάνοντας λόγο για σενάρια που απεργάζονται κάποιοι.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, η Θεοδώρα Τζάκρη υποστήριξε ότι ορισμένοι προσπαθούν να εμποδίσουν την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και κατήγγειλε τη διαδικασία ως εκτροπή. Ακολούθησε αντιπαράθεση με την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία επεσήμανε την ανάγκη σεβασμού των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος και κάλεσε την Τζάκρη να ανακαλέσει τα λόγια της.

Οι αποχωρήσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Κασσελάκη, τόνισαν την απογοήτευσή τους για την τρέχουσα κατάσταση και την απόφαση του κόμματος να προχωρήσει σε διαδικασίες που θεωρούν μη αναγκαίες και μη δημοκρατικές.

Πηγή: kathimerini.gr