Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ Η συμμετοχή και οι δηλώσεις των υποψηφίων
Συνολικά, έως τις 11 το πρωί, 62.023 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Η συμμετοχή είναι ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με τον πρώτο γύρο, καταγράφοντας μείωση 5,55%, καθώς την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει 65.671 άτομα έως την ίδια ώρα.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα διαρκέσει σήμερα από τις 07:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2024. Για την ταυτοποίηση των ψηφοφόρων απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή νέου τύπου διπλώματος οδήγησης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας ψήφισαν σε εκλογικά τμήματα στο Ιλιον και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων αντίστοιχα. Ο Ανδρουλάκης εξέφρασε την πίστη του ότι το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στο πολιτικό προσκήνιο, καλώντας τους πολίτες να ενισχύσουν την παράταξη για ένα ισχυρότερο και πιο δίκαιο κράτος. Από την άλλη, ο Δούκας τόνισε ότι η συμμετοχή είναι η δύναμη του κόμματος και ότι σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για αλλαγές.

Για τον δεύτερο γύρο δεν απαιτείται αντίτιμο και δεν συμπληρώνονται αιτήσεις για νέα μέλη, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο ψηφισάντων του πρώτου γύρου. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα στη χώρα ή τον Απόδημο, ανεξάρτητα από το τμήμα στο οποίο ψήφισαν προηγουμένως.

Σημειώνεται ότι οι υπεύθυνοι εκλογικών κέντρων οφείλουν να παραδώσουν το εκλογικό υλικό στις εφορευτικές επιτροπές την Κυριακή το πρωί και είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση του υλικού μέχρι την έναρξη της διαδικασίας. Σε περίπτωση τεχνικών προβλημάτων, η εκλογική διαδικασία σταματά και οι κάλπες σφραγίζονται.

Πηγή: kathimerini.gr