Εντυπωσιακή Συμμετοχή Πολιτών στην Εκλογική Διαδικασία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Εξαιρετικά υψηλή είναι η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προεδρείου στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 15:30 είχαν ψηφίσει πάνω από 200.000 άνθρωποι, ενώ είχαν εγγραφεί 70.000 νέα μέλη. Η ψηφοφορία για την εκλογή προεδρείου άνοιξε στις 7 το πρωί και είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει έως τις 7 το βράδυ. Ο Χάρης Δούκας ζήτησε παράταση του χρόνου ψηφοφορίας για να διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα εκλογικά κέντρα είχε σημειωθεί αύξηση συμμετοχής κατά 19% σε σχέση με την ίδια ώρα τις εκλογές του 2021. Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν ότι εάν η προσέλευση συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό, ο αριθμός των ψηφισάντων μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, ενώ υπάρχουν και αισιόδοξες προβλέψεις για 350.000.

Η διαδικασία για την εκλογή προεδρείου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με εκλογικά κέντρα να λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος, καθώς και οι πολίτες άνω των 16 ετών που επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι. Όλοι οι ψηφοφόροι πληρώνουν το ποσό των 3 ευρώ και πρέπει να έχουν μαζί τους έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Αν κανείς υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων, οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου. Αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, με εκτίμηση εικόνας από το 20% των εκλογικών τμημάτων.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας περιλαμβάνει την προσέλευση στο εκλογικό κέντρο, όπου οι εκλογείς θα παραδώσουν την ταυτότητά τους και θα συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής εάν χρειάζεται. Στη συνέχεια, ψηφίζουν και ρίχνουν τον φάκελο στην κάλπη.

Πηγή: kathimerini.gr