Εντατική Διπλωματική Ατζέντα του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στη Νέα Υόρκη
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα συμμετάσχει την Κυριακή σε δείπνο εργασίας για τη Μέση Ανατολή με Ευρωπαίους και Άραβες ΥΠΕΞ, καθώς συνεχίζει τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 79ης Συνόδου Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ακολουθώντας, τη Δευτέρα ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει στην υπουργική συνάντηση της άτυπης ομάδας Φίλων των Δυτικών Βαλκανίων, παρουσία υπουργών Εξωτερικών από χώρες της περιοχής. Μετά από αυτή τη συνάντηση, θα λάβει μέρος σε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον νέο Ουκρανό ΥΠΕΞ, Αντρίι Σιμπίχα.

Εν όψει της διετούς θητείας της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (2025-2026), ο υπουργός θα συμμετάσχει και σε δείπνο εργασίας για το συντονισμό δράσεων με τα εκλεγμένα και νεοεκλεγέντα μέλη του Συμβουλίου (Ε10 + Ι5), που περιλαμβάνουν τη Δανία, το Πακιστάν, τον Παναμά και τη Σομαλία.

Στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Γεραπετρίτης προγραμματίζει διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βολιβίας, του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας. Επιπλέον, αναμένεται να συναντηθεί και με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Τίμτσο Μουτσούνσκι, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: kathimerini.gr