Δυσκολίες και Στρατηγικές στην Πολιτική Σκηνή της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς

Η Νέα Αριστερά βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, καθώς τα περιθώρια δράσης της περιορίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του κόμματος, που σε δημοσκοπήσεις εμφανίζονται γύρω από το 2%, παρακολουθούν στενά την πολιτική σκηνή και δείχνουν ενδιαφέρον για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί από αυτούς εκφράζουν θετικά σχόλια για τον Σωκράτη Φάμελλο, θεωρώντας ότι η εκλογή του στην προεδρία θα μπορούσε να ενθαρρύνει την επιστροφή κάποιων μελών της Νέας Αριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, προς το παρόν, το κόμμα προετοιμάζεται για το πρώτο του συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με τους επικεφαλής των διαφορετικών πλευρών να διαπληκτίζονται για το ποιος θα ηγηθεί μέχρι τις επόμενες εκλογές. Μετά από πρόσφατα επεισόδια προπηλακισμών έξω από τα κεντρικά γραφεία, ο Σ. Κασσελάκης έκανε έκκληση σε όλους τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγουν τις διαμαρτυρίες και ανέφερε ότι οι τρέχουσες αρνητικές καταστάσεις είναι αποτέλεσμα προβοκάτσιες εναντίον του κόμματος.

Στο ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης εξέφρασε τη δυσφορία του για τις δημοσκοπήσεις που αφορούν το κόμμα του και πιστεύει ότι οι μετρήσεις τον αδικούν, υποτιμώντας την παρουσία του ως υποψήφιο προεδρικό υποψήφιο. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογές, θα φανεί αν όσα υποστηρίζει είναι αληθή.

Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Κόλλιας αποχώρησε πρόσφατα και εντάχθηκε στο κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Ο Κόλλιας, γνωστός στη «γαλάζια» κοινότητα ως στέλεχος πρώτης γραμμής, επιδιώκει να προσελκύσει και άλλα μέλη της Ν.Δ. στο νέο κόμμα. Με τις δημόσιες δηλώσεις της Λατινοπούλου, γίνεται σαφές ότι στοχεύει να προσελκύσει την παραδοσιακή βάση των «γαλάζιων».

Πηγή: kathimerini.gr