Δύσκολες Σχέσεις και Πολιτικές Ανακατατάξεις στα Υπουργεία και Στα Κόμματα
Ένα από τα πιο «δύσκολα» δίδυμα στα υπουργεία είναι αυτό του Χρήστου Σταϊκούρα και του Νίκου Ταχιάου, καθώς συχνά έχουν διαφορετικές απόψεις για διάφορα θέματα. Αυτό δεν περνά απαρατήρητο από πολλούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες που συναντούν τους δύο πολιτικούς. Δήμαρχοι και περιφερειάρχες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν την σύγχυση που προκύπτει από τις αντίθετες θέσεις που εκφράζουν οι υπουργοί, με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται για την κατάσταση στο υπουργείο.

Η Τρίτη ήταν γεμάτη κοινοβουλευτικές δραστηριότητες, καθώς ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το κτηματολόγιο, αργά το βράδυ. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, μια ομάδα «γαλάζιων» βουλευτών, μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη, διασκεδάζει σε νυχτερινή έξοδο. Ανάμεσα στους βουλευτές που παραβρέθηκαν ήταν οι Χρήστος Μπουκώρος, Λευτέρης Βασιλειάδης, Φίλιππος Μπαραλιάκος και Θανάσης Μπαρτζώκας. Η παρουσία τους με τον υφυπουργό δείχνει ότι υπάρχει περιθώριο για επικοινωνία και συνεργασία.

Ορισμένοι έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν την υποψηφιότητα του Φαραντούρη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που θεωρείται λάθος. Πηγές κοντά στον πρώην πρόεδρο δηλώνουν ότι δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί στα εσωτερικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά την πολιτική σκηνή, πλησιάζουν οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων θα είναι κρίσιμη. Ιδιαίτερα η Αννα Διαμαντοπούλου φαίνεται να προσελκύει ψηφοφόρους από ευρύτερα κοινά, ενώ και ο Χάρης Δούκας προσεγγίζει πιο εύκολα τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι υποψήφιοι, λιγότερο ή περισσότερο, είναι πιο συνδεδεμένοι με τη βάση του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: kathimerini.gr