Δημοσκόπηση Alco Αποκαλύπτει Σημαντικές Τάσεις στην Πολιτική Σκηνή της Ελλάδας

Καταγραφή της στάσης των πολιτών σχετικά με θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζει δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 23,7%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,2%, η Ελληνική Λύση με 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1%, το ΚΚΕ με 7,7%, η Νίκη με 3,8%, η Φωνή Λογικής με 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,3%, το ΜέΡΑ25 με 2% και τέλος η Νέα Αριστερά με 1,2%.

Σχετικά με το ποιες προσωπικότητες μπορούν να αυξήσουν την κοινωνική και πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ για να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα στις επόμενες εκλογές, οι απαντήσεις δείχνουν ελαφρύ προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα (11%) σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη (10%). Ακολουθούν οι Φάμελλος και Πολάκης, οι οποίοι συγκεντρώνουν από 6% ο καθένας. Αντίθετα, αρκετοί ερωτηθέντες (29%) απάντησαν ότι κανένας από τους αναφερόμενους υποψηφίους δεν θα μπορούσε να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούν στη θέση του πιο ικανού Κασσελάκη με 31%, και στη συνέχεια τον Τσίπρα με 15%, τον Φάμελλο με 9%, τον Παππά με 7% και τον Πολάκη με 6%.

Αναφορικά με την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, το 49% των συμμετεχόντων κρίνει την εν λόγω πρόταση ως σωστή, ενώ το 25% τη θεωρεί λανθασμένη. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, η υποστήριξη στην απόφαση αυτή είναι ισοβαθμία, με το 45% να θεωρεί ότι είναι σωστή και το 45% να διαφωνεί.

Πηγή: kathimerini.gr