Δημόσιοι διάλογοι και κανόνες για το ντιμπέιτ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ

Τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των έξι υποψηφίων. Οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε μια δομημένη συζήτηση που περιλαμβάνει 30 δευτερόλεπτα για την ερώτηση, 30 δευτερόλεπτα για την απάντηση, 30 δευτερόλεπτα για επανατοποθέτηση και 30 δευτερόλεπτα για ανταπάντηση.

Κάθε υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να ρωτήσει κάθε φορά διαφορετικό συνυποψήφιο και σε διαφορετική θεματική ενότητα μέχρι 5 φορές κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ. Συνολικά, οι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν 6 follow up ερωτήσεις, οι οποίες θα πρέπει να απευθυνθούν σε διαφορετικούς υποψηφίους. Οι follow up ερωτήσεις θα έχουν διάρκεια 15 δευτερολέπτων, ενώ οι απαντήσεις 30 δευτερόλεπτα.

Στην εκδήλωση θα εξεταστούν έξι θεματικές ενότητες: Οικονομία και ανάπτυξη, Κοινωνικό κράτος και νέα γενιά, Εξωτερική πολιτική και άμυνα, Κράτος και Θεσμοί, Κλιματική κρίση και πολιτική προστασία, καθώς και η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ.

Οι υποψήφιοι θα κάθονται αλφαβητικά και θα αποκτούν τον λόγο διαδοχικά. Στο τέλος της συζήτησης θα υπάρξει τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων από κάθε υποψήφιο.

Πηγή: kathimerini.gr