Διεθνής Αναγνώριση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το Βραβείο του Παγκοσμίου Πολίτη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το Βραβείο του Παγκοσμίου Πολίτη (Global Citizen Award) του Ατλαντικού Συμβουλίου από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, δρ. Αλμπερτ Μπουρλά. Αυτή η διεθνής διάκριση απονέμεται σε επιλεγμένες προσωπικότητες, με φετινές βραβεύσεις που περιλαμβάνουν επίσης την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, τον πρόεδρο της Γκάνας Νάνα Ακούφο-Άντο και την παραγωγό ταινιών Μίκι Λι από τη Νότια Κορέα.

Κατά την απονομή του βραβείου, ο κ. Μπουρλά εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την παρουσίαση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, σημειώνοντάς τον ως «οραματιστή υπέρμαχο μιας νέας εποχής οικονομικής ευημερίας και ταπεινό ηγέτη». Ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τον κ. Μπουρλά για την εισαγωγή του, δήλωσε πως το βραβείο ανήκει σε όλους τους Έλληνες για την ανθεκτικότητα και την επιμονή τους στα επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η επανεκλογή της κυβέρνησής του αποτελεί απόδειξη νίκης απέναντι στον λαϊκισμό. Ανέφερε τις πραγματικές ανησυχίες των πολιτών, όπως η ανισότητα και οι συνέπειες της παγκοσμιοποίησης, και ανέλυσε την ευθύνη των ηγετών να προτείνουν λύσεις.

Αναφερόμενος στα ελληνοαμερικανικά ζητήματα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ και πυλώνας ασφάλειας σε μια ταραχώδη περιοχή. Κλείνοντας την ομιλία του, χρησιμοποίησε μια φράση του πρώην προεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για την σημασία του να πράττουμε το σωστό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επιδραστικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ, ο οποίος βράβευσε την Ιταλίδα πρωθυπουργό.

Πηγή: kathimerini.gr