Διενέξεις και Αιχμές για τη Διαχείριση των Οικονομικών στον Δήμο Αθηναίων
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2023, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, άφησε αιχμές σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου από την προηγούμενη διοίκηση. Αντίθετα, ο τέως δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, αντέτεινε ότι «παραδώσαμε έναν δήμο ισχυρό, νοικοκυρεμένο, με αυξημένα έσοδα και πλεόνασμα». Σύμφωνα με τον Δούκα, η τρέχουσα χρονιά χαρακτηρίζεται από σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες προέρχονται από κακή διαχείριση και σχεδιασμό.

Στην ομιλία του, ο Δούκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι εταιρείες του δήμου κατέγραψαν σημαντικές ζημιές» και πως η οικονομική διαχείριση οδήγησε σε ταμειακά ελλείμματα. Επιπλέον, ανέφερε συγκεκριμένα νούμερα, όπως 1,7 εκατομμύρια ευρώ για τις Σχολικές Επιτροπές και 3,6 εκατομμύρια ευρώ για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δούκας τόνισε την ανάγκη για αλλαγή στην οικονομική πολιτική και προέβλεψε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι εξίσου δύσκολη. «Καταλαβαίνουμε όλοι ότι μια ακόμη δύσκολη χρονιά έρχεται. Εμείς δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ του φορολογούμενου και του Αθηναίου δημότη», είπε.

Από την πλευρά του, ο Μπακογιάννης δήλωσε ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει «τραβήξει χειρόφρενο» και πως πρέπει να αλλάξει πορεία για να μπορέσει ο δήμος να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Πηγή: kathimerini.gr